DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 17/A din 15.01.2018, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpații ROTARU IOAN, fost director general al Societății Naționale „Nuclearelectrica” S.A. (S.N.N.) S.A., IRIMIE TRAIAN CEZAR, fost director economic al S.N.N. S.A. și ISPAS GHEORGHE, fost director de investiții în cadrul S.N.N. S.A. București - Direcția Investiții Dezvoltare, la câte o pedeapsă de 6 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice în care statul este acționar majoritar, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată.
Condamnă pe inculpații PRISECARU TEREZA, administrator și asociat la S.C. TESS CONEX S.R.L. Iași și NEMȚANU RĂDUCU, reprezentant al S.C. TESS CONEX S.R.L. Iași, la data faptei, la câte o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a exercita o activitate care presupune conducerea și controlul unei persoane juridice, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciucu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul ANGHELESCU ANDREI TUDOR, reprezentant al S.C. TESS CONEX S.R.L. Iași, la data faptei, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a exercita o activitate care presupune conducerea și controlul unei persoane juridice, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Obligă în solidar pe inculpații Rotaru Ioan, Irimie Traian Cezar, Prisecaru Tereza și Nemțanu Răducu, ultimii doi în solidar și cu partea responsabilă civilmente S.C. Tess Conex S.A. la plata către partea civilă Societatea Națională Nuclearelectrica S.A. a sumei de 7.481.329,701 lei cu titlu de despăgubiri civile.
Obligă în solidar pe inculpații Rotaru Ioan, Irimie Traian Cezar, Ispas Gheorghe, Anghelescu Andrei Tudor și Prisecaru Tereza, ultimii doi în solidar și cu partea responsabilă civilmente S.C. Tess Conex S.A. la plata către partea civilă Societatea Națională Nuclearelectrica S.A. a sumei de 2.433.400,22 lei cu titlu de despăgubiri civile.
Obligă în solidar pe inculpații Rotaru Ioan, Irimie Traian Cezar, Ispas Gheorghe, Prisecaru Tereza și Nemțanu Răducu, ultimii doi în solidar și cu partea responsabilă civilmente S.C. Tess Conex S.A. la plata către partea civilă Societatea Națională Nuclearelectrica S.A. a sumei de 2.886.718,2813 lei cu titlu de despăgubiri civile.
Obligă în solidar pe inculpații Ispas Gheorghe, Prisecaru Tereza și Nemțanu Răducu, ultimii doi în solidar și cu partea responsabilă civilmente S.C. Tess Conex S.A. la plata către partea civilă Societatea Națională Nuclearelectrica S.A. a sumei de 651.732,9796 lei cu titlu de despăgubiri civile.
Obligă inculpații Rotaru Ioan, Nemțanu Răducu, Prisecaru Tereza, Ispas Gheorghe și Irimie Traian Cezar, precum și partea responsabilă civilmente S.C. TESS CONEX S.A. Iași, la plata sumei de cate 1.000 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 11 octombrie 2010, vezi comunicat nr. 405/VIII/3 din data de 13 octombrie 2010.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 13 octombrie 2010