DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1842 din 24.11.2017, Curtea de Apel Craiova a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul BUCERZAN NICOLAE, administrator al S.C. Ferma Rom-Au S.R.L., la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a fi administrator, respectiv de a participa la procedurile de achiziții publice direct sau indirect, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
Condamnă pe inculpata S.C. FERMA ROM-AU S.R.L., la pedeapsa principală a amenzii penale în cuantum de 20.000 lei și pedeapsa complementară a interzicerii de a participa la procedurile de achiziții publice direct sau indirect, pe o durată de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În cazul inculpaților Bucerzan Nicolae și S.C. Ferma Rom-Au S.R.L., instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Dispune afișarea hotărârii definitive de condamnare, în extras, la sediul social al S.C. Ferma Rom-Au S.R.L. din com. Dîrvari, sat Dîrvari, jud. Mehedinți, pentru o perioada de 2 luni.
Constată că a fost achitat integral prejudiciul produs părții civile, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.
Dispune anularea actelor întocmite în fals.
Obligă pe cei doi inculpați să plătească câte 1.400 lei fiecare, cu titlul de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova la data de 24 decembrie 2015, vezi comunicat nr. 2/VIII/3 din data de 04 ianuarie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 ianuarie 2016