DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală 1905/16.12.2016, Curtea de Apel București – Secția I penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul TOMA PAUL CRISTIAN la o pedeapsă de 7 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: evaziune fiscală în formă continuată (2 fapte), stabilire cu rea – credință de către contribuabil a impozitului sau contribuțiilor având ca rezultat deținerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat și spălare a banilor în formă continuată.
Condamnă pe inculpata DASCĂLU (fostă Toma) ADRIANA la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție, de a exercita o profesie, ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: stabilire cu rea – credință de către contribuabil a impozitului sau contribuțiilor având ca rezultat deținerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat și spălarea banilor în formă continuată.
Obligă și pe inculpata Dascălu ( fosta Toma) Adriana în solidar cu coinculpatul Toma Paul Cristian și partea responsabilă civilmente SC E. SRL prin lichidator ETC C. IPURL P. C. la plata a in favoarea părții civile ANAF a 1.150.496 lei cu dobânzi și penalități de la data scadentei și până la achitarea integrală a debitului.
Obligă pe inculpați în solidar și în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. E. S.R.L. Căzănești, reprezentată prin lichidator ETC C. IPURL P. C. către partea civilă la plata sumei de 3.511.714, 3 lei cu dobânzi și penalități calculate de la data scadenței până la achitarea integrală a debitului.

DEFINITIVĂ

Inculpații a fost trimiși în judecată de către DNA la data 04 decembrie 2015, vezi comunicat nr. 4/VIII/3 din 4 ianuarie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 ianuarie 2016