DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 469 din 25.11.2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât condamnarea inculpatului VLASOV MIHAIL, avocat în cadrul Baroului Iași, la data faptei președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, la o pedeapsă de 2 ani închisoare și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice și de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Obligă pe inculpatul Mihail Vlasov la plata sumei de 1.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare ocazionate cu prezentul dosar în faza de judecată a apelului, la plata sumei de 1.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare ocazionate cu prezentul dosar la instanţa de fond şi la plata sumei de 5.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare realizate în faza de urmărire penală.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie la data de 10 iunie 2015, vezi comunicat 1076/VIII/3 din 15 iunie 2015.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 15 iunie 2015