increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 649 din 17.05.2016, Curtea de Apel Ploiești admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești cu inculpata MIHĂLĂCHIOIU ELISABETA LUISE, profesor la Școala Gimnazială Matei Basarab din Târgoviște și o condamnă pe aceasta la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, în formă continuată.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la una din activitățile din cadrul Primăriei Târgoviște sau din cadrul A.J.O.F.M. Dâmbovița.
Ia act de faptul că inculpata a achitat suma de 4.630 de euro cu care Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale se constituise parte civilă.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost trimise în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești, la data de 22 decembrie 2015, vezi comunicat 2/VIII/3 din 04 ianuarie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 ianuarie 2016