Prin decizia penală nr. 67 din 23.02.2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul GRUIA STOICA, președinte al Consiliului de Administrație al S.C. Grup Feroviar Român S.A., la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Condamnă pe inculpatul BOȘTINĂ DORU CĂTĂLIN, avocat în cadrul Baroului Ilfov, la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Stoica Gruia va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, la Direcția de Asistență Educațională sau la Societatea Medicală „Sfânta Cuvioasă Paraschiva”, ambele situate în orașul Voluntari, județul Ilfov.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Boștină Doru Cătălin va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la Agenția Națională Antidrog – Centrul de Asistență Integrată în Adicții „Obregia” sau la Centrul de Asistență Integrată în Adicții, ambele din municipiul București.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 11 februarie 2014, vezi comunicat 147/VIII/3 din 12 februarie 2014.

comunicate de presă din 12 februarie 2014