DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 429 din 24.11.2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:

1. Condamnă pe inculpatul BETELIE MIHAI, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București, la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 5 ani și interzicerea, atât pe timpul cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția deținută, în scopul obținerii de foloase necuvenite, fals intelectual în condițiile participației improprii și în legătură directă cu o infracțiune de corupție, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

2. Condamnă pe inculpatul GRIGORESCU BOGDAN NICOLAE, secretar al Primăriei Sectorului 1 București, la data faptei, la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția deținută, în scopul obținerii de foloase necuvenite.

3. Condamnă pe inculpatul DOBRE GHEORGHE MARIN, avocat în cadrul Baroului București, la data faptei, la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual în condițiile participației improprii și în legătură directă cu o infracțiune de corupție.

Dispune anularea contractului de vânzare a bunurilor viitoare și a contractului de împrumut a sumei de 200.000 de euro.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 19 martie 2012, vezi comunicat 171/VIII/3 din 20 martie 2012.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 20 martie 2012