DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 237 din 24.02.2015, Curtea de Apel Craiova a hotărât următoarele:
1.Condamnă pe inculpații CRISTEA DUMITRU, director general al S.C. Complexul Energetic Turceni S.A, la data faptelor, BOIANGIU SILVICĂ, director Direcția Investiții S.C. Complexul Energetic Turceni S.A., la data faptelor, și VASILE IOAN VIOREL, director Direcția Comercială S.C. Complexul Energetic Turceni S.A., la data faptelor, la o pedeapsă de 4 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 6 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

2.Condamnă pe inculpatul COCORA-BUȘAN SORIN, administrator al S.C. Voron Trans S.R.L, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 5 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de: spălare a banilor și complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Dispune achitarea inculpatului SURUPĂCEANU MUGUREL pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare a banilor și complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Dispune confiscarea sumei de 586.570,04 lei de la inculpatul Cocora-Bușan Sorin.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova la data de 21 mai 2009, vezi comunicat 123/VIII/3, din 25 mai 2009.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 25 mai 2009