DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 31 ianuarie 2015
Nr. 176/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore (începând de la data de 30 ianuarie 2015, ora 22.57, până la data de 31 ianuarie 2015, ora 22.57), a inculpatei DOROBĂȚ CARMEN-MIHAELA, manager al Spitalului de Boli Infecţioase Sf. Parascheva Iaşi, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de trafic de influență
Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a reieşit că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
La data de 30.01.2015, inculpata DOROBĂȚ CARMEN-MIHAELA a primit direct, de la mai mulți studenți, un număr de 20 carnete de student, fiecare carnet având printre file câte 100 euro (în total suma de 2.000 euro), pentru a-l determina pe soţul ei, cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi, să îi promoveze, cu nota 9, la examenul la disciplina Anestezie Generală, ce urma să aibă loc în cursul aceleiași zile, la ora 15.00.
În împrejurarea descrisă mai sus, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpatei DOROBĂȚ CARMEN-MIHAELA i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 CPP, urmând ca la data de 31 ianuarie 2015 să fie prezentată Tribunalului Iaşi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au fost sprijiniţi de Direcția Generală Anticorupție.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE