DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală din 14.05.2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul COCIU ION, fost director la o societate comercială, la o pedeapsă de 6 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracțiunilor concurente de: folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate, în formă continuată și 2 infracțiuni de evaziune fiscală, din care una în formă continuată.
Admite acţiunea civilă exercitată în cadrul procesului penal de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Autoritatea Naţională a Vămilor - Direcţia Regională Pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bucureşti şi obligă inculpatul la plata sumei de 4.476.838 lei, plus accesoriile calculate până la data plăţii efective.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către DNA la data de 29 decembrie 2011, vezi comunicatul nr. 1/VIII/3 din 03 ianuarie 2012.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 ianuarie 2012