DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 236 din 19 decembrie 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul CÂNDEA PETRACHE, general de brigadă (r), fost şef al Corpului de Control din cadrul Serviciului Român de Informaţii, actualmente pensionar, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de: instigare la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice și instigare la infracțiunea de fals intelectual în legătură directă cu o infracțiune asimilată infracțiunilor de corupție.
Condamnă pe inculpații: BĂRBULESCU ADRIAN, general de brigadă (r), locţiitor al şefului Corpului de control din cadrul Serviciului Român de Informaţii, colonel (r) ICLEANU GEORGE, locotenent colonel (r) VLĂDICA DUMITRU-DĂNUŢ, toţi foşti ofiţeri în cadrul Serviciului Român de Informaţii, actualmente pensionari, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de: abuz în serviciu contra intereselor publice și fals intelectual în legătură directă cu o infracțiune asimilată infracțiunilor de corupție.

Instanța a mai dispus obligarea, în solidar, a inculpaților CÂNDEA PETRACHE, BĂRBULESCU ADRIAN, ICLEANU GEORGE și VLĂDICA DUMITRU-DĂNUȚ la plata sumei de 33.725,0569 lei către partea civilă –Serviciul Român de Informații - și 1350 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 19 decembrie 2011, vezi comunicat nr. 1/VIII/3 din 03 ianuarie 2012.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 ianuarie 2012