DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.3256 din 24.10.2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpații Buia Dan şi Stan Marin, administratori la S.C. LEMATEC 2008 S.R.L., la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată în varianta evidenţierii în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.
Instanța a mai interzis inculpaților, pe o durată de 2 ani, după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii.
Obligă în solidar inculpaţii să plătească părţii civile Agenţia Naţională de Administrare Fiscală suma de 12.858.684 lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului general consolidat de stat, actualizată la momentul achitării efective și pe fiecare inculpat la plata sumei de 3000 lei cheltuieli judiciare către stat, din care câte 200 lei reprezintă onorariu apărător oficiu pentru fiecare inculpat.
DEFINITIVĂ

Cei doi inculpaţi au fost trimişi în judecată la data de 22 decembrie 2011 (vezi comunicat nr 1/VIII/2012 din 3 ianuarie 2012)


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 ianuarie 2012