DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin sentinţa penală nr. 597/2013 din data de 11 noiembrie 2013, Curtea de Apel Tîrgu Mureș a hotărât următoarele :
Condamnă pe inculpatul MAIOR LAZĂR DORIN, fost deputat, preşedinte al Consiliului Naţional al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Revoluţionare din Decembrie 1989 (UNORD 89) şi al Asociaţiei Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşilor Eroilor din Decembrie 1989 (la data faptelor) la pedeapsa de 7 (şapte) ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de șantaj.
Deduce din pedeapsa aplicată perioada reţinerii şi arestului preventiv 28.12.2006-11.05.2007.
De asemenea, instanţa a mai interzis inculpatului exercitarea următoarelor drepturi, pe durată executării pedepsei și pe o perioadă de 5 (cinci) ani după executarea pedepsei principale: dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnă pe inculpatul TITION OVIDIU la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de șantaj. Deduce din pedeapsa aplicată perioada deja executată, respectiv 28.12.2006-11.05.2007.
De asemenea, instanţa a mai interzis inculpatului, pe perioada executării pedepsei următoarele drepturi: dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat
Condamnă pe inculpata APROFIREI FLORINA la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la șantaj.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată la data de 23 ianuarie 2007, vezi comunicat nr. 3/VIII/3 din data de 24 ianuarie 2007.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 24 ianuarie 2007