increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 2.154 din 19 iunie 2013, Înalta Curte de casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Curţii de Apel Galaţi care a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului APOPI GHEORGHE, administrator al S.C. APOPI & BLUMEN S.R.L, la pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.
Instanţa a interzis inculpatului Apopi Gheorghe, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatei CREMENIŢCHI LILIEANA, avocat stagiar în cadrul Baroului Iaşi, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Condamnarea inculpaţilor HOGAŞ NICOLAE, director la S.C. APOPI & BLUMEN S.R.L. şi DASCĂLU DRAGOŞ IONUŢ, director, şef sector Iaşi în cadrul la S.C. VIAROM CONSTRUCT S.A., la pedepse de câte 2 ani şi 2 luni închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani şi 2 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Dispune confiscarea, în folosul statului, de la inculpata Cremeniţchi Lilieana a sumei de 30.000 lei.
Obligă pe fiecare inculpat la plata sumei de câte 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi la data de 1 octombrie 2010 (comunicatul nr. 389/VIII/3 din 4 octombrie 2010).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICEText neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 octombrie 2010