DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 676 din 26 februarie 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului FLORESCU GHEORGHE CRISTIAN, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş – Serviciul de Investigarea Fraudelor, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: două infracţiuni de trafic de influenţă, abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual.
Instanţa a interzis inculpatului Florescu Gheorghe Cristian, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi cel de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpaţilor CERCEL IONUŢ şi IANCU NINEL la pedepse de câte 2 ani închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Respinge ca inadmisibila acțiunea civila promovată de partea civilă Statul Român prin A.N.A.F.
Confiscă de la inculpatul Florescu Gheorghe Cristian suma de 260 lei.
Obligă pe inculpaţi la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, astfel: pe inculpatul Florescu Gheorghe Cristian la 7.300 lei, pe inculpatul Cercel Ionuţ la 3300 lei şi pe inculpatul Iancu Ninel la 3300 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti la data de 9 decembrie 2011 (comunicatul nr. 1/VIII/3 din data de 3 ianuarie 2012).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 ianuarie 2012