DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 2.386 din 11 decembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatei IOANA MARIANA IULIANA, administrator al SC ELPROD 2000 SRL, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de prezentare de documente inexacte care are ca rezultat obţinerea de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene şi înşelăciune.
Instanţa a interzis inculpatei Ioana Mariana Iuliana, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatului APĂTEANU EUGEN, administrator şi asociat unic al SC AMC CONSULTING INTERNATIONAL SRL, la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: complicitate la infracţiunea de prezentare de documente inexacte care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene şi complicitate la infracţiunea de înşelăciune.
Instanţa a interzis inculpatului Apăteanu Eugen, timp de 2 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Admite în parte acţiunea civilă şi obligă pe inculpaţii Apăteanu Eugen şi Ioana Mariana Iuliana, în solidar cu părţile responsabile civilmente SC ELPROD 2000 SRL şi SC AMC CONSULTING INTERNAŢIONAL SRL, la plata sumei de 191.625 lei către partea civilă MINISTERUL ECONOMIEI, COMERŢULUI ŞI MEDIULUI DE AFACERI - Autoritatea de Management pentru P.O.S.CCE, cu titlu de despăgubiri civile.
Obligă pe fiecare inculpat, în solidar cu părţile responsabile civilmente, la plata sumei de 3.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti de 21 decembrie 2011 (comunicatul nr. 1/VIII/3 din data de 3 ianuarie 2012).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 ianuarie 2012