DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat de presă - hotărâri definitive de condamnare

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 2.450 din 7 decembrie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului VICOL MIHAI TIBERIU, administrator la SC MEGA ELECTRIC SRL Buftea, la pedeapsa de 4 ani şi 9 luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene şi omisiunea de a furniza, cu ştiinţă, datele cerute potrivit legii pentru obţinerea de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept a acestor fonduri. Instanţa a interzis inculpatului, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 5 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Condamnarea inculpatei CAPOTA GINA, director administrativ la SC MEGA ELECTRIC SRL Buftea, la pedeapsa de 3 ani închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, infracţiune în legătură directă cu infracţiunile împotriva intereselor financiare ale comunităţilor Europene şi complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene.
Instanţa a interzis inculpatei, atât pe perioada executării pedepsei cât şi timp de 5 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.
Obligă inculpaţii în solidar şi în solidar cu partea responsabilă civilmente SC MEGA ELECTRIC SRL ILFOV la plata sumei de 516.989,23 euro, în echivalent în lei la data plăţii. către partea civilă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
Obligă pe inculpaţii Vicol Mihai Tiberiu şi Capotă Gina, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Mega Electric SRL Ilfov, la plata a câte 4000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava la data de 18 iunie 2008 (comunicatul nr. 177/VIII/3 din data de 4 iulie 2008).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 iulie 2008