DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1113 din 08.11.2023, Curtea de Apel Galați a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpata ȘINCAR DORINA CERASELLA, medic stomatolog și conferențiar universitar în cadrul Facultății de Medicină și Farmacie – Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, coordonator de program de rezidențiat și președinte al comisiei de examen la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, plata unei amenzi penale în cuantum de 22.000 lei și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a alege, precum și pe o perioadă de un an dreptul de a ocupa o funcție în învățământul universitar public sau privat, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, luare de mită, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.
2. Condamnă pe inculpata GRECU GINA PĂUNIȚA, medic stomatolog și asistent universitar în cadrul Facultății de Medicină și Farmacie – Universitatea „Dunărea de Jos” Galați la o pedeapsă de un an și 11 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, plata unei amenzi penale în cuantum de 8.000 lei și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a desfășura activitatea de membru/secretar al unei comisii de examen în cadrul unei universități de stat sau private, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență și complicitate la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.
3. Condamnă pe inculpata SMEU (fostă ZALIMOV) ANTOANELA ANDREEA, medic stomatolog la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a alege, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.
4. Condamnă pe inculpatul MIUȚĂ CAIUS CĂLIN, medic stomatolog și lector universitar în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport – Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad la o pedeapsă de un an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
În cazul inculpatelor Șincar Dorina Cerasella, Grecu Gina Păunița, Smeu (fostă Zalimov) Antoanela Andreea, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatele Șincar Dorina Cerasella, Grecu Gina Păunița și Smeu (fostă Zalimov) Antoanela Andreea vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile, primele două la Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului Galați sau la Primăria Municipiului Galați, iar ultima la Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului Tulcea sau la Primăria Orașului Isaccea.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Miuță Caius Călin va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului Arad sau la Primăria Municipiului Arad.
Desființează certificatul de specialist parodontologie nr. 47175/27.01.2022 (seria S1 nr. 048379) emis de Ministerul Sănătății, pe numele Zalimov Antoanela Andreea.
Confiscă de la inculpata Șincar Dorina Cerasella suma de 10.000 lei reprezentând suma obținută prin comiterea infracțiunii.
Confiscă de la inculpata Șincar Dorina Cerasella suma de 652,50 lei reprezentând contravaloarea produselor alimentare obținute prin comiterea infracțiunii.
Obligă pe cei patru inculpați la plata cheltuielilor judiciare către stat, după cum urmează: pe inculpata Șincar Dorina Cerasella la plata sumei de 3.000 lei, pe inculpata Grecu Gina Păunița la plata sumei de 2.000 lei, pe inculpata Smeu (fostă Zalimov) Antoanela Andreea la plata sumei de 1.700 lei și pe inculpatul Miuță Caius Călin la plata sumei de 1.000 lei.
Obligă pe fiecare dintre apelanții inculpați Șincar Dorina Cerasella și Miuță Caius Călin la plata sumei de 200 lei, iar pe apelanta inculpată Smeu (fostă Zalimov) Antoanela Andreea la sumei de 100 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați la data de 20 aprilie 2022, vezi comunicatul nr. 376/VIII/3 din data de 26 aprilie 2022.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 26 aprilie 2022