DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 681 din 28.04.2023, Curtea de Apel Suceava a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul LUNGU ILIE, la data faptelor primar al orașului Salcea, județul Suceava la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și dare de mită, în formă continuată.
2. Condamnă pe inculpata ZETTEL NICOLETA, la data faptelor director al Școlii Gimnaziale „Cristofor Simionescu” Plopeni, județul Suceava la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a exercita profesia de cadru didactic, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită și complicitate la sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.
3. Condamnă pe inculpatul GÎZĂ MIHAI, la data faptelor profesor de matematică la Școala Gimnazială „Cristofor Simionescu” Plopeni și consilier local al orașului Salcea, județul Suceava la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a exercita profesia de cadru didactic, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, complicitate la dare de mită, instigare la sustragerea sau distrugerea de înscrisuri în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, cei trei inculpați vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava sau în cadrul D.G.A.S.P.C. Suceava – Complexul de Recuperare Blijdorp „O nouă viață” Suceava.
Obligă pe fiecare dintre cei trei inculpați la plata sumei de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava la data de 15 decembrie 2016, vezi comunicatul nr. 18/VIII/3 din data de 10 ianuarie 2017 (comunicatul nr. 2).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 ianuarie 2017