DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 127 din 24.03.2023, definitivă prin neapelare la data de 11.04.2023, Tribunalul Constanța admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța cu inculpata CLIANTE ELENA MĂDĂLINA, la data faptei inspector superior în cadrul Direcției Județene pentru Cultură Constanța și o condamnă pe aceasta la o pedeapsă de un an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a fi funcționar în cadrul Ministerului Culturii, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Căminului pentru persoane vârstnice Constanța sau în cadrul Direcției de Gospodărire comunală din cadrul Primăriei municipiului Constanța.
Obligă inculpata la plata sumei de 1.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent a fost înaintat în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța în data de 12 decembrie 2022, vezi comunicatul nr. 1154/VIII/3 din data de 27 decembrie 2022.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 27 decembrie 2022