DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 808 din 07.09.2023, Curtea de Apel Iași a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul PECHEANU GELU, la data faptei primar al comunei Drânceni, județul Vaslui la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
2. Condamnă pe inculpata P.F.A. la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Pecheanu Gelu va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Primăriei Vaslui sau în cadrul Școlii Ghermănești din com. Drânceni, jud. Vaslui, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, inculpatul nu poate presta această muncă.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata P.F.A. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Rediu sau în cadrul Școlii Gimnaziale Rediu, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, inculpatul nu poate presta această muncă.
Obligă în solidar pe cei doi inculpați la plata către partea civilă, Primăria comunei Drânceni, jud. Vaslui, a sumei de 36.000 lei, la care se va adăuga dobânda legală calculată de la data de 09.05.2019 până la momentul în care întreg debitul va fi achitat.
Dispune desființarea înscrisurilor falsificate.
Obligă pe cei doi inculpați la plata sumei de câte 2.500 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași la data de 16 octombrie 2019, vezi comunicatul nr. 884/VIII/3 din data de 12 noiembrie 2019 (comunicatul nr. 3).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 12 noiembrie 2019