DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1308/A din 26.07.2023, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul MAZILU PETRE, administrator al SC GENERAL MPM IMPEX SRL la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.
2. Condamnă pe inculpata SC GENERAL MPM IMPEX SRL la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 330.000 lei și pedeapsa complementară constând în publicarea hotărârii de condamnare, prin intermediul unui post național de televiziune, în număr de 5 apariții, cel mult una pe săptămână, apariții constând în citirea și afișarea simultan, pe o durată de minim 1 minut, a extrasului din hotărârea de condamnare privitor la inculpată, conținând descrierea faptei pentru care s-a dispus condamnarea, astfel cum a fost reținută în considerentele hotărârii de condamnare, încadrarea juridică și pedeapsa aplicată, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.
Dispune achitarea inculpatului Oprea Gabriel, pentru infracțiunea reținută în sarcina sa, întrucât fapta nu există.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Mazilu Petre va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 sau în cadrul Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București.
Dispune obligarea inculpaților Mazilu Petre și SC General MPM Impex SRL la plata în solidar a următoarelor despăgubiri:
- suma de 25.000 lei reprezentând daune materiale către partea civilă S. (fostă G.) C.;
- suma de 25.000 lei reprezentând daune materiale către partea civilă G.C.R.;
- suma de 60.000 euro, în echivalent în lei la cursul B.N.R. din ziua plății efective, reprezentând daune morale către partea civilă S. (fostă G.) C.;
- suma de 60.000 euro, în echivalent în lei la cursul B.N.R. din ziua plății efective, reprezentând daune morale către partea civilă G.C.R.;
- suma de 30.000 euro, în echivalent în lei la cursul B.N.R. din ziua plății efective, reprezentând daune morale către partea civilă C. (fostă G.) I.R.
Trimite spre rejudecare la Tribunalul București acțiunea civilă formulată de partea civilă Direcția Generală de Poliție a Municipiului București față de inculpații Mazilu Petre și SC General MPM Impex SRL.
Obligă pe fiecare dintre inculpații Mazilu Petre și General MPM Impex S.R.L. la plata a câte 7.500 lei către fiecare dintre părțile civile S. (fostă G.) C. și G.C.R. cu titlu de cheltuieli judiciare.
Obligă pe inculpații Mazilu Petre și SC General MPM Impex SRL la plata sumei de câte 7.750 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția pentru combaterea corupției la data de 27 aprilie 2018, vezi comunicatul nr. 366/VIII/3 din data de 02 mai 2018.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 02 mai 2018