DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 748 din 12.06.2023 Curtea de Apel Galați a hotărât condamnarea inculpatului M.R. la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a exercita o funcție publică în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
Dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului M.D. pentru infracțiunea reținută în sarcina sa, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul M.R. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile la Colegiul Tehnic „Edomond Nicolau” Focșani (activități de arhivare) sau la Liceul cu Program Sportiv (activități de arhivare).
Obligă pe cei doi inculpați, în solidar, la plata către partea civilă, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) a sumei de 177.780 lei, precum și la plata dobânzilor și penalităților calculate conform Codului de procedură fiscală, de la data efectuării fiecărei plăți, până la data achitării integrale a debitului principal.
Obligă pe inculpatul M.R. la plata către partea civilă, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Agenția pentru Plăți și Intervenții în Agricultură (A.P.I.A.), a sumei de 195.017,63 lei, precum și la plata dobânzilor și penalităților calculate conform Codului de procedură fiscală, de la data efectuării fiecărei plăți, până la data achitării integrale a debitului principal.
Desființează înscrisurile false folosite la comiterea infracțiunii.
Obligă pe fiecare dintre cei doi inculpați la plata sumei de câte 3.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.
Obligă inculpatul M.R. la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Galați în data de 14 mai 2021, vezi comunicatul nr. 546/VIII/3 din data de 08 iunie 2021 (comunicatul nr. 7).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 iunie 2021