DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 5 iulie 2023
Nr. 734/VIII/3

BULETIN DE PRESĂ


Biroul de Informare și Relații Publice a întocmit o sinteză a cauzelor finalizate de procurorii anticorupție în luna iunie 2023, altele decât cele deja mediatizate prin intermediul comunicatelor de presă:

1. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului GAVRILUȚĂ VICTOR, la data faptelor inspector de specialitate în cadrul Direcției de Arhitectură și Urbanism a Municipiului Iași, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
- fals intelectual, în formă continuată,
- complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2018, inculpatul Gavriluță Victor, în calitatea menționată mai sus, ar fi oferit ajutor viceprimarului municipiului Iași, Harabagiu Gabriel Vasile, care ar fi dispus/semnat documente, cu încălcarea legii și prin atestarea unor împrejurări contrare realității, în procedura de atestare a construirii, respectiv a extinderii unui imobil din municipiul Iași.
Concret, inculpatul ar fi redactat și semnat trei certificate de atestare a edificării/extinderii construcției în care ar fi atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului, ce ar fi permis SC FLUX S.R.L să construiască și să intabuleze un bloc cu mai multe niveluri și cu o suprafață mai mare decât erau prevăzute în autorizația de construire.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iași.

Precizăm că, la data de 14 iulie 2022, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a șase inculpați, printre care și pe numitul Harabagiu Gabriel Vasile - http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=11357.



2. În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 552/VIII/3 din 15 mai 2023, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi inculpați, persoane fizice, pentru comiterea unor infracțiuni de trafic de influență, complicitate la trafic de influență, trafic de droguri de mare risc și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

1. În perioada mai – septembrie 2022, unul dintre inculpați, beneficiind de ajutorul celuilalt, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) trimisă în judecată și condamnată în primă instanță pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice suma de 50.000 euro, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor magistrați din cadrul unei curții de apel și că i-ar putea determina pe aceștia să pronunțe o condamnare a martorului la executarea unei pedepse cu suspendare.
În contextul menționat mai sus, la data de 21 septembrie 2022, martorul ar fi remis unuia dintre cei doi inculpați suma de 15.000 euro.
Demersurile celor doi inculpați ar fi rămas fără finalitatea promisă deoarece apelul martorului a fost respins, fiind ulterior încarcerat în penitenciar pentru executarea unei pedepse privative de libertate.

2. La data de 11 mai 2023, în contextul punerii în aplicare a unui mandat de percheziție domiciliară, la locuința unuia dintre inculpați ar fi fost descoperite cantitatea de 992,9 grame droguri de mare risc, un pistol din categoria armelor neletale supuse autorizării și 50 de cartușe.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.



3. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

PUNGĂ ADRIAN, la data faptelor inspector principal, în cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Nănești, județul Vrancea, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2020, inculpatul Pungă Adrian, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul a unor foloase materiale necuvenite, ar fi efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută, dintre care amintim: achiziția de material lemnos și ulterior revânzarea acestuia, administrarea în fapt a unei societăți comerciale, etc.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galați.

În cauză, procurorii anticorupție au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție.



4. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

GORIE ADRIAN, la data faptelor inspector principal de poliție, șef al Secției 5 Poliție Rurală Răducăneni din cadrul IPJ Iași, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- instigare la fals intelectual,
- instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

ZMĂU BOGDAN – VASILE, la data faptelor agent de poliție la Postul de Poliție Prisăcani din cadrul I.P.J. Iași, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- fals intelectual,
- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

Persoană fizică, fără vreo calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- instigare la fals intelectual,
- instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

La data de 14 decembrie 2021, inculpatul Zmău Bogdan – Vasile, în calitatea menționată mai sus, la instigarea șefului său, inculpatul Gorie Adrian, nu ar fi îndeplinit actele specifice atribuțiilor sale de serviciu, referitoare la constatarea și sancționarea contravențiilor la regimul circulației pe drumurile publice, în cazul unei depășiri neregulamentare efectuate de cel de-al treilea inculpat, cercetat în prezenta cauză,
Concret, la insistențele inculpatului Gorie Adrian, agentul de poliție i-ar fi aplicat contravenientului o sancțiune mai blândă în loc să-i aplice sancțiunea care s-ar fi impus pentru depășirea neregulamentară, respectiv amenda contravențională prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și sancțiunea complementară, constând în suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile, și să dispună măsurile legale privind reținerea permisului de conducere al contravenientului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iași.

În cauză, procurorii anticorupție au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție.



5. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției inculpaților:

CEACHIR IOAN DORU, la data faptei inspector de trafic rutier în cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (I.S.C.T.R.), în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată,

Persoană fizică, la data faptei angajat al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de dare de mită, în formă continuată.

În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2021-2022, inculpatul Ceachir Ioan Doru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit, în mod regulat, de 30 de ori, foloase care nu i s-ar fi cuvenit (motorină, în valoare totală de 8.208 lei), de la două persoane, un om de afaceri și de la celălalt inculpat cercetat în prezenta cauză, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu referitoare la efectuarea controlului asupra vehiculelor oprite în trafic, ce aparțineau societăților unde persoanele respective își desfășurau activitatea.

În prezența apărătorilor, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:
- 3 (trei) ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 (patru) ani și interzicerea unor drepturi,
- 2 (doi) ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 (doi) ani și interzicerea unor drepturi.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei doi inculpați împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Arad.

Anterior, omul de afaceri, menționat în cuprinsul comunicatului, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, în sarcina acestuia reținându-se săvârșirea infracțiunii de dare de mită, în formă continuată.



6. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată a opt inculpați, în sarcina cărora s-au reținut mai multe infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri, săvârșite în formă simplă sau în continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În perioada 2017 – 2018, în scopul obținerii pe nedrept a unor fonduri nerambursabile, cei opt inculpați ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente în care erau menționate date nereale, referitoare la calitatea de fermieri/fermieri activi și deținători ai unor exploatații de creștere a bovinelor din rasa „Aberdeen Angus”.
În realitate, activitatea de creștere a animalelor s-ar fi făcut de alte persoane și s-ar fi desfășurat în alte locații decât cele declarate autorităților.
Prin aceste demersuri s-ar fi obținut fonduri nerambursabile în valoare totală de 543.760 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.



7. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției inculpaților:

Persoană fizică, la data faptei reprezentant legal al SC CORNELIAFARM SRL, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
- folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte ori incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,
- fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată,
- participație improprie (sub forma instigării) la fals intelectual, în formă continuată,

SC CORNELIAFARM SRL, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte ori incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a implementat în perioada 09.08.2018 – 31.01.2022 proiectul „PRO ACCES RMPD ALTERNATIV Stimularea Mobilității și subvenționarea locurilor de muncă pentru șomeri și inactivi”, finanțat prin Fondul Social European din cadrul Programului Operațional Capital uman 2014-2020 din fonduri europene.
În acest context, în perioada iunie 2019 - mai 2020, inculpatul, persoană fizică, în calitate de reprezentant legal al SC CORNELIAFARM SRL, ar fi depus la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (A.J.O.M.F.) Hunedoara mai multe documente falsificate chiar de el, din care rezulta angajarea în cadrul SC CORNELIAFARM SRL, pe o perioadă de 12 luni, a unui șomer în vârstă de peste 45 de ani. Aceste demersuri ar fi avut ca rezultat aprobarea fără vinovăție de către angajații A.J.O.M.F. Hunedoara a documentelor în baza cărora ar fi fost încasată suma totală de 27.000 lei de către SC CORNELIAFARM SRL.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de bani, menționată mai sus.

În prezența apărătorilor, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:

- 2 (doi) ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 (doi) ani și interzicerea unor drepturi,
- 13.500 lei amendă, în cazul SC CORNELIAFARM SRL și publicarea, într-un ziar local, pe cheltuiala inculpatului, a hotărârii definitive de condamnare, în extras, într-o singură apariție.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei doi inculpați împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Hunedoara.



8. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie, sub forma complicității, la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

La data de 27 iulie 2017, în contextul implementării și derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile „Creșterea eficienței energetice a Palatului Administrativ, situat în Pitești - Piața Vasile Milea, județul Argeș”, inculpatul ar fi înaintat Consiliului Județean Argeș un raport de expertiză tehnică, fals (inginerul care l-a întocmit era decedat la momentul respectiv), înscris pe care angajații instituției publice menționate mai sus, fără vinovăție, l-ar fi trimis ulterior autorității contractante (Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice).
Aceste demersuri au avut ca urmare obținerea pe nedrept de către inculpat a sumei totale de 46.400 lei din bugetul Uniunii Europene.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.

Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a comunicat că urmează să precizeze ulterior pretențiile civile, în calitate de parte civilă.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Argeș cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.



9. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei inculpați, persoane fizice, pentru săvârșirea, în forma autoratului și a complicității, a infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada 2014 - 2019, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile - „Construire centru de agrement, pensiune agroturistică, împrejmuire, anexe, racord electric”, unul dintre inculpați, beneficiind de ajutorul celorlalte două persoane, cercetate în prezenta cauză, ar fi folosit în relația cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) mai multe documente false, inexacte și incomplete, ce ar fi avut ca rezultat obținerea pe nedrept a sumei totale de 826.674 lei.
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în procesul penal.
În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Argeș cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Anterior, în cauză procurorii anticorupție au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu un inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În prezența apărătorilor aleși, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 1 (un) an și 4 (patru) luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea unor drepturi.



10. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei inculpate, persoană fizică, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În data de 04.09.2022, inculpata i-ar fi oferit ajutor numitului Dascălu Florea, la vremea respectivă director al Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) – trimis în judecată de DNA la data de 14 noiembrie 2022 - http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=11591, în scopul îngreunării cercetărilor și împiedicării tragerii acestuia la răspundere penală, în cauza penală menționată.
Concret, inculpata i-ar fi transmis acestuia faptul că ar fi fost denunțat la DNA și că ar fi vizat de metode speciale de supraveghere.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Arad.



11. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi inculpați, persoane fizice, pentru săvârșirea, în forma autoratului și a complicității, a unor infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații și folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, toate în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada 2020 - 2023, unul dintre inculpați, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) 47 de documente în care erau consemnate date false (facturi, raport de execuție, declarații, etc.) pentru a dovedi îndeplinirea condițiilor de eligibilitate în cadrul Măsurii M8/2B/2B –„Sprijin pentru tinerii fermieri”.
Acționând în această manieră, inculpatul ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 139.905 lei, sumă cu care A.F.I.R. s-a constituit parte civilă în cauză.
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Argeș cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.



12. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatei VÎLCEA ARITICA, la data faptelor funcționar în cadrul Primăriei comunei Coteana, județul Olt, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată și fals intelectual, în formă continuată.
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2015 - 2020, inculpata Vîlcea Aritica, în calitate de funcționar public în cadrul Primăriei comunei Coteana, județul Olt și având atribuții în domeniul completării Registrului Agricol al comunei, ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) – Centrul Local Slatina mai multe înscrisuri, declarând în fals că ar exploata suprafețe de teren agricol mai mari decât cele deținute în mod real, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unice pe suprafață.
Prin demersurile de mai sus, inculpata ar fi obținut fonduri nerambursabile în valoare totală de 74.301 lei.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma menționată anterior.
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpatei.
În prezența avocatului, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:
- o pedeapsă de un an și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 4 luni și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Dosarul de urmărire penală privind-o pe inculpată împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Olt, cu propunerea de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.



Cu referire la toate cauzele anterior menționate, facem precizarea că trimiterea în judecată și acordul de recunoaștere a vinovăției reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că toate comunicatele au fost întocmite în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 19 decembrie 2023
comunicate-hotărâri de condamnare din 17 octombrie 2023
comunicate-hotărâri de condamnare din 17 octombrie 2023
comunicate-hotărâri de condamnare din 09 octombrie 2023
comunicate-hotărâri de condamnare din 04 noiembrie 2023
comunicate-hotărâri de condamnare din 22 februarie 2024
comunicate-hotărâri de condamnare din 22 februarie 2024