DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 8 mai 2023
Nr. 530/VIII/3

A IV-a Reuniune plenară a Rețelei pentru Integritate, organizată de Agenția Națională de Integritate la București


În data de 04 mai 2023, Agenția Națională de Integritate a organizat la Biblioteca Centrală Universitară din București o Conferință internațională de nivel înalt, eveniment ce a avut loc în marja celei de-a patra Reuniuni plenare a Rețelei pentru Integritate.
La eveniment au luat cuvântul Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, domnul Marius - Ionuț Voineag, Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, doamna Corina-Alina Corbu, Președintele Curții Constituționale, domnul Marian Enache, Secretarul de Stat în Ministerul Justiției, domnul Mihai Pașca, Președintele Agenției Naționale de Integritate, domnul Florin Moise, precum și șefii instituțiilor de prevenire a corupției din Italia, domnul Giuseppe Busia, din Ucraina, domnul Oleksandr Novikov și din Mexic, doamna Blanca Lilia Ibarra Cadena.
Conferința internațională organizată joi la București a reunit peste 40 de șefi de instituții anticorupție din România și din străinătate, ambasadori, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile și a avut ca temă importanța legislației în contextul politicilor de integritate și a avertizărilor în interes public.
În alocuțiunea sa procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, domnul Marius-Ionuț Voineag, a subliniat rolul primordial pe care transparența îl are nu numai în implementarea normelor privind integritatea ci și în procesul de prevenire a corupției.
Legislația privind integritatea este un instrument vital pentru promovarea transparenței și a responsabilității în societate, dar nu poate fi pe deplin eficientă fără o schimbare culturală către responsabilitate și comportament etic. În calitate de indivizi și membri ai societății, este responsabilitatea noastră colectivă să susținem aceste valori și să promovăm o cultură a integrității în beneficiul tuturor” a arătat în încheierea discursului său procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție.BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE