DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 20 din 01.02.2023, definitivă prin neapelare la data de 20.02.2023 Tribunalul Buzău admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a corupției cu inculpata MÎNZU LUMINIȚA, inspector fiscal în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (A.J.F.P.) Buzău și o condamnă pe aceasta la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 11 din Legea 78/2000, respectiv îndeplinirea unei însărcinări, intermedierea ori înlesnirea efectuării unor operațiuni comerciale sau financiare ori participarea cu capital la un operator economic privat față de care avea sarcina de a-l supraveghea, controla, reorganiza sau lichida, dacă fapta este de natură a-i aduce direct sau indirect un folos necuvenit, în formă continuată.
Prin sentința penală nr. 7 din 16.01.2023, definitivă prin neapelare la data de 01.02.2023 Tribunalul Buzău admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a corupției cu inculpatul S.R., administrator al unei societăți comerciale și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la art. 11 din Legea 78/2000, respectiv îndeplinirea unei însărcinări, intermedierea ori înlesnirea efectuării unor operațiuni comerciale sau financiare ori participarea cu capital la un operator economic privat față de care avea sarcina de a-l supraveghea, controla, reorganiza sau lichida, dacă fapta este de natură a-i aduce direct sau indirect un folos necuvenit, în formă continuată.
Prin sentințele penale nr. 8, 9 și 10 din 16.01.2023, definitive prin neapelare la datele de 01.02.2023 și 08.02.2023 Tribunalul Buzău admite acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate de Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a corupției cu inculpații M.N.M., C.M. și C.G., administratori ai unor societăți comerciale și stabilește față de aceștia câte o pedeapsă de un an închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la art. 11 din Legea 78/2000, respectiv îndeplinirea unei însărcinări, intermedierea ori înlesnirea efectuării unor operațiuni comerciale sau financiare ori participarea cu capital la un operator economic privat față de care avea sarcina de a-l supraveghea, controla, reorganiza sau lichida, dacă fapta este de natură a-i aduce direct sau indirect un folos necuvenit, în formă continuată.
Prin sentința penală nr. 4 din 12.01.2023, definitivă prin neapelare la data de 07.02.2023 Tribunalul Buzău admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a corupției cu inculpata I.C., administrator al unei societăți comerciale și stabilește față de aceasta o pedeapsă de 2 ani închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la art. 11 din Legea 78/2000, respectiv îndeplinirea unei însărcinări, intermedierea ori înlesnirea efectuării unor operațiuni comerciale sau financiare ori participarea cu capital la un operator economic privat față de care avea sarcina de a-l supraveghea, controla, reorganiza sau lichida, dacă fapta este de natură a-i aduce direct sau indirect un folos necuvenit, în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Mînzu Luminița, va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul instituțiilor publice SC RER Ecologic Service SRL Buzău și SC URBIS SERV SRL Buzău.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul S.R., va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul instituțiilor publice Primăria comunei Merei și Primăria comunei Mărăcineni.
Dispune ca, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul S.R. să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanței.
Dispune confiscarea specială de la inculpata Mînzu Luminița a sumei de 3.200 de lei aflată în contul bancar pus la dispoziție.
Obligă pe fiecare dintre cei șase inculpați la plata următoarelor sume cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat:
- inculpata Mînzu Luminița la plata sumei de 700 lei;
- inculpații S.R., M.N.M., C.M., C.G. la plata sumei de 2.000 lei fiecare;
- inculpata I.C. la plata sumei de 400 lei.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarele aferente au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a corupției la data de 06 decembrie 2022.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.