DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 08 martie 2023
Nr. 268/VIII/3

COMUNICAT


Doamna Monica Danciu și domnul Codrin Gavra, procurori șefi adjuncți ai Direcției Naționale Anticorupție (DNA), alături de persoane din conducerea instituției, au avut astăzi, 08 martie 2023, o întâlnire, la sediul instituției, cu o delegație a Parchetului Coroanei - Crown Prosecution Service din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord condusă de domnul Max Hill KC, Director of Public Prosecutions, Head of the Crown Prosecution Service.
În cadrul întâlnirii au fost purtate discuții pe teme legate de lupta împotriva corupției și rolul DNA în combaterea acestui fenomen în România.
Subiectele de interes au fost legate de competența și structura DNA, infracțiunile de corupție și felul în care acestea sunt pedepsite de legea penală din România precum și instrumentele investigative prevăzute de lege.
Întâlnirea a mai constituit un bun prilej de cunoaștere reciprocă și de consultări între cele două părți în ceea ce privește rolul și atribuțiile fiecăreia în evoluția ulterioară a relațiilor de cooperare bilaterală între cele două instituții.




BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE