DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


SINTEZĂ CONDAMNĂRI DECEMBRIE ȘI IANUARIE


În lunile decembrie 2022 și ianuarie 2023, în dosarele de corupție instrumentate de D.N.A. au fost condamnați 95 inculpați prin 57 hotărâri judecătorești definitive, pentru infracțiuni de luare și dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu, fraudarea fondurilor europene etc.
Pedepsele dispuse de judecători față de cei 95 inculpați variază între 6 ani și 6 luni închisoare și 8 luni cu amânarea aplicării pedepsei.
Printre cei condamnați definitiv se află: un director general adjunct al A.P.I.A, un director general adjunct al A.N.A.R., un director minister, un primar de municipiu, un director general al A.D.P. Sector 1 București, un director D.S.V.S.A. Mureș, patru ofițeri de poliție, 20 de lucrători vamali și alți funcționari publici.
Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro , secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.
Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, fără motivarea acestora, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.
În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.