increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 172 din 21.12.2022, definitivă prin neapelare la data de 10.01.2023 Tribunalul Mureș admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Târgu Mureș cu inculpatul MOLDOVAN VERDEȘ ADRIAN IOAN, funcționar public în cadrul Primăriei Municipiului Reghin și stabilește față de acesta o pedeapsă de un an și 4 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea a patru infracțiuni de fals intelectual.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Moldovan Verdeș Adrian Ioan, va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 30 de zile, în cadrul Primăriei mun. Reghin – Administrație Publică Locală sau în cadrul Spitalului Municipal Dr. Eugen Nicoară Reghin.
Dispune desființarea totală a celor patru referate de necesitate, redactate în 03.04.2020.
Obligă inculpatul la plata sumei de 1.251,25 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Târgu Mureș la data de 03 noiembrie 2022, vezi comunicatul nr. 224/VIII/3 din data de 27 februarie 2023.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 27 februarie 2023