DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 71 din 30.01.2023, Curtea de Apel Brașov a hotărât condamnarea inculpatului MIRICĂ EMANOIL, la data faptelor șef al Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române la o pedeapsă de 5 ani și 4 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, luare de mită în formă continuată și trafic de influență în formă continuată.
Dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului B.D.D., pentru infracțiunile reținute în sarcina sa, ca urmare a decesului acestuia.
Dispune confiscarea specială de la inculpatul Mirică Emanoil a sumei de 500 de euro dobândită prin săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Obligă pe inculpatul Mirică Emanoil să plătească suma de 5.600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov la data de 24 februarie 2021, vezi comunicatul nr. 164/VIII/3 din data de 26 februarie 2021.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 26 februarie 2021