DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 537 din 20.12.2022, definitivă prin neapelare la data de 26.01.2023, Tribunalul Constanța admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța cu inculpatul VIZITIU MIRCEA RELU, la data faptelor comisar șef de poliție, adjunct al inspectorului șef al I.P.J. Constanța și stabilește față pe acesta o pedeapsă de un an și 5 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității în formă continuată, acces ilegal la sistem informatic în formă continuată și divulgarea unor informații nepublice în formă continuată.
Prin sentința penală nr. 536 din 20.12.2022, definitivă prin neapelare la data de 26.01.2023, Tribunalul Constanța admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța cu inculpata V.M. și stabilește față pe aceasta o pedeapsă de un an și o lună închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la acces ilegal la sistem informatic în formă continuată și instigare la divulgarea unor informații nepublice în formă continuată.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă.
Obligă inculpatul Vizitiu Mircea Relu la plata sumei de 1.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, iar pe inculpata V.M. la plata sumei de 500 lei cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarele aferente au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța la data de 04 august 2022, vezi comunicatul nr. 788/VIII/3 din data de 05 septembrie 2022 (comunicatul nr. 2).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 septembrie 2022