DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 79 din 25.01.2023, Curtea de Apel Iași a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul C.T.L. la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
2. Condamnă pe inculpata SC AGRO LORY-TYM SRL la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 34.500 lei și pedeapsa complementară a afișării în extras a hotărârii de condamnare la sediul Primăriei Comunei Găgești, Județul Vaslui, pe cheltuiala inculpatei, pentru o perioadă de șase luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de participație improprie la infracțiunea de fals intelectual în formă continuată și folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul C.T.L. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei com. Găgești sau în cadrul Școlii Generale din com. Găgești.
La data rămânerii definitive a hotărârii, o copie de pe dispozitiv se va comunica Oficiului Național al Registrului Comerțului în vederea efectuării mențiunilor referitoare la persoana juridică.
Ia act că prejudiciul a fost achitat potrivit facturii din 4.05.2021.
Dispune desființarea înscrisurilor întocmite în fals.
Obligă pe inculpatul C.T.L. să plătească suma de 2.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, iar pe inculpata SC AGRO LORY-TYM SRL să plătească suma de 5.000 lei cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași la data de 17 decembrie 2019, vezi comunicatul nr. 16/VIII/3 din data de 14 ianuarie 2020 (comunicatul nr. 8).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 14 ianuarie 2020