DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 116 din 25.11.2022, definitivă prin neapelare la data de 17.12.2022, Tribunalul Neamț admite acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Bacău cu inculpații ROZOSCHI MARIA LUMINIȚA și ANDRONACHE GLADIOR și îi condamnă pe aceștia la câte o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit (respectiv membru în comisia de examen în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Neamț), pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită în formă continuată și dare de mită în formă continuată.
Prin aceeași sentință, instanța a admis și acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Bacău cu inculpații IFTIME IOAN RĂZVAN, BUTNARIU ILIE, BALAN ALIN-BOGDAN, IACOB ANA-MARIA, AFLOAREI PETRONELA LARISA, MACOVEI LUMINIȚA și îi condamnă pe aceștia la câte o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
Pe parcursul termenului de supraveghere, cei opt inculpați vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul unor instituții publice aflate pe raza județului Neamț, cu excepția cazului în care, din cauza stării de sănătate nu poate presta această muncă.
Dispune confiscarea specială de la inculpata Rozoschi Maria Luminița a sumei totale de 9.570 euro și 13.400 lei, reprezentând echivalentul sumelor dobândite prin comiterea infracțiunii de complicitate la luarea de mită.
Dispune confiscarea specială de la inculpatul Andronache Gladior a sumei totale de 8.750 euro, dobândită prin comiterea infracțiunii de complicitate la luarea de mită.
Obligă, pe fiecare dintre cei 8 inculpați la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarele aferente au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Bacău în datele de 19 și 20 octombrie 2022, vezi comunicatul nr. 908/VIII/3 din data de 25 octombrie 2022.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 25 octombrie 2022