DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 237 din 02.11.2022, definitivă prin neapelare la data de 18.11.2022, Tribunalul Dâmbovița admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești cu inculpata S.C. PISCICOLA SĂLCIOARA S.R.L. și o condamnă pe aceasta la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 15.000 lei și pedeapsa complementară constând în publicarea într-un ziar local, în extras într-o singură apariție a hotărârii de condamnare pe cheltuiala sa, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Dispune suspendarea activității sau a uneia dintre activitățile persoanei juridice până la punerea în executare a pedepsei complementare dar nu mai mult de trei luni.
Obligă inculpata la plata sumei de 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești la data de 25 mai 2022, vezi comunicatul nr. 598/VIII/3 din data de 04 iulie 2022 (comunicatul nr. 14).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 iulie 2022