DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1216 din 11.10.2022, Curtea de Apel Cluj a hotărât condamnarea inculpatului S.S. la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei municipiului Turda sau în cadrul Asociației o masă caldă.
Obligă inculpatul să plătească părții civile, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, suma de 194.856,19 lei cu titlu de despăgubiri civile la care se adaugă dobânzile și penalitățile calculate de la data efectuării fiecărei plăți către inculpat și până la data efectuării plății integrale a debitului principal.
Dispune desființarea totală a înscrisurilor falsificate aflate la dosarul cauzei, mai exact exemplarele depuse la APIA, din dosarul cererii unice de plată aferente campaniei 2011.
Obligă pe inculpat la plata sumei de 1.300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj la data de 08 noiembrie 2021, vezi comunicatul nr. 1026/VIII/3 din data de 10 decembrie 2021 (comunicatul nr. 8).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 decembrie 2021