DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1180 din 01.09.2022, Curtea de Apel Craiova admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Craiova cu inculpatul LOTOROȘANU ION, la data faptelor funcționar public în cadrul Primăriei comunei Bala, județul Mehedinți și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată și fals intelectual în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 65 de zile, la Primăria mun. Drobeta Turnu-Severin, jud. Mehedinți sau la Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă, având în vedere că între inculpat și partea civilă nu s-a încheiat o tranzacție sau un acord de mediere cu privire la latura civilă.
Dispune anularea înscrisurilor ce conțin mențiuni necorespunzătoare adevărului.
Obligă inculpatul la plata sumei de 4.200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Craiova la data de 25 noiembrie 2021, vezi comunicatul nr. 1026/VIII/3 din data de 10 decembrie 2021 (comunicatul nr. 15).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 10 decembrie 2021