DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 326 din 02.09.2022, definitivă prin neapelare la data de 20.09.2022, Tribunalul Dolj admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Craiova cu inculpatul L.S.F. și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită în formă continuată și complicitate la fals informatic în formă continuată.
Prin sentința penală nr. 332 din 05.09.2022, definitivă prin neapelare la data de 27.09.2022, Tribunalul Dolj admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Craiova cu inculpatul C.A.I. și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită în formă continuată și complicitate la fals informatic în formă continuată.
Prin sentința penală nr. 327 din 02.09.2022, definitivă prin neapelare la data de 28.09.2022, Tribunalul Dolj admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Craiova cu inculpatul N.F.S. și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 2 ani și 3 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită în formă continuată și complicitate la fals informatic în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații L.S.F. și C.A.I. vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 70 de zile, primul la Regia Autonomă de Transport Craiova sau la SC Salubritate Craiova SRL, iar al doilea la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova sau la Primăria municipiului Craiova - Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul N.F.S. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria comunei Pielești sau la Școala Gimnazială Pielești.
Dispune confiscarea de la inculpatul L.S.F. a sumei de 14.400 lei.
Dispune confiscarea de la inculpatul C.A.I. a telefonului mobil marca Samsung Galaxy cât și a sumei de 10.020 lei.
Dispune confiscarea de la inculpatul N.F.S. a sumei de 3.400 lei.
Obligă pe fiecare dintre cei trei inculpați la plata sumei de 6.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarele aferente au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Craiova în datele de 02 și 03 iunie 2022.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.