DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 429 din 27.04.2022, definitivă prin neapelare la 07.06.2022, Tribunalul București a hotărât condamnarea inculpatei DEACONU ALINA LAVINIA, la data faptelor consilier evaluare-examinare în cadrul Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației - Direcția Generală Programul Operațional Regional, la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și folosire de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.
În cazul acestei inculpate, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, la Direcția Generală de Poliție Comunitară Sector 1 București sau la Fundația pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare.
Dispune confiscarea de la inculpată a sumei de 15.000 de lei, ce a făcut obiectul infracțiunii de trafic de influență.
Obligă inculpata la plata sumei de 1.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 26 aprilie 2021, vezi comunicatul nr. 366/VIII/3 din data de 05 mai 2021 (comunicatul nr. 10).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 mai 2021