DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 100 din 29.04.2022, definitivă prin neapelare la 06.06.2022, Tribunalul Suceava a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul C.V., la data faptei președinte al Asociației crescătorilor de animale „Gospodarul” Rîșca, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Condamnă pe inculpata Asociația crescătorilor de Animale „Gospodarul” Rîșca la o pedeapsă principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 105.000 lei și pedeapsa complementară constând în interzicerea de a participa la procedurile de achiziție publică pentru o durată de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În cazul celor doi inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul C.V. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile, la Primăria comunei Râșca, jud. Suceava sau la Primăria comunei Bogdănești, jud. Suceava, afară de cazul în care datorită stării de sănătate nu poate presta această muncă.
Disjunge judecarea cauzei privind pe inculpații Rusu Neculai și Bosînceanu Ion și a acțiunii civile având ca obiect cererea de constituire de parte civilă formulată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.
Obligă pe fiecare dintre cei doi inculpați la plata sumei de 600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava la data de 14 septembrie 2020, vezi comunicatul nr. 636/VIII/3 din data de 25 septembrie 2020.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 25 septembrie 2020