DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 230 din 31.03.2022, Curtea de Apel Alba a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpata KRAUS ANA, la data faptelor șef Serviciu Administrativ în cadrul Consiliului Județean Sibiu, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (2 infracțiuni) și conflict de interese în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul BUCIUMAN EMIL CĂLIN, la data faptelor administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul MICU RADU CONSTANTIN, la data faptelor reprezentant al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de împrumutare, sub orice formă, de către directorul societății, direct sau printr-o persoană interpusă, de la societatea pe care o administrează, suma împrumutată fiind superioară limitei prevăzute de lege.

Dispune achitarea inculpaților STOICA IOAN și OANCEA ELENA CORNELIA, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu au fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Buciuman Emil Călin va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Municipiului Sibiu sau în cadrul Spitalului de Psihiatrie dr. Gheorghe Preda Sibiu.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Micu Radu Constantin va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 50 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Municipiului Sibiu sau în cadrul Spitalului de Psihiatrie dr. Gheorghe Preda Sibiu.
Obligă inculpata Kraus Ana în solidar cu inculpatul Buciuman Emil Călin la plata sumei de 151.034,02 lei către partea civilă Consiliul Județean Sibiu, reprezentând prejudiciul cauzat instituției publice ca urmare a comiterii de către cei doi inculpați a infracțiunilor de abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu în contextul relațiilor comerciale dintre Consiliul Județean Sibiu și SC I.C. S.R.L.
Obligă inculpata Kraus Ana la plata sumei de 109.528,95 lei către partea civilă Consiliul Județean Sibiu, reprezentând prejudiciul cauzat instituției publice ca urmare a comiterii de către inculpată a infracțiunii de abuz în serviciu în contextul relațiilor comerciale dintre Consiliul Județean Sibiu și SC C.M. SRL
Dispune anularea facturilor întocmite în fals.
Obligă pe inculpata Kraus Ana la plata sumei de 8.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, pe inculpatul Buciuman Emil Călin la plata sumei de 4.000 lei, iar pe inculpatul Micu Radu Constantin la plata sumei de 2.000 lei cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia la data de 12 iulie 2017, vezi comunicatul nr. 730/VIII/3 din data de 21 iulie 2017.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 21 iulie 2017