DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 94 din 17.01.2022, Curtea de Apel Galați a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul PETCU MITICĂ, comisar-șef de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Galați la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul O.I. la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea a 3 infracțiuni de dare de mită.

Condamnă pe inculpatul I.C. la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea a 2 infracțiuni de dare de mită.

Condamnă pe inculpatul D.C.G. la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea a infracțiunii de dare de mită.

În cazul inculpaților Petcu Mitică, O.I și D.C.G., instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Petcu Mitică, O.I., I.C. și D.C.G., vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile, primul în cadrul Primăriei Comunei Vânători, județul Galați sau în cadrul Bibliotecii V.A. Urechia din Galați, al doilea în cadrul Primăriei orașului Târgu Bujor, județul Galați sau în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2 ,,Grigore Hagiu” Târgu Bujor, județul Galați, al treilea în cadrul Primăriei Municipiului Tecuci sau la Liceul Tehnologic „Ovid Caledoniu” Tecuci, iar ultimul în cadrul Primăriei Galați, județul Galați sau în cadrul Bibliotecii V.A. Urechia din Galați.
Confiscă de la inculpatul Petcu Mitică sumele de 1.403,40 lei și 100 euro.
Obligă pe inculpatul Petcu Mitică la plata sumei de 35.000 lei, pe inculpații O.I. și I.C. la plata sumei de 1.500 lei fiecare, pe inculpatul D.C.G. la plata sumei de 1.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Galați la data de 27 iulie 2020, vezi comunicat nr. 460/VIII/3 din 31 iulie 2020.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 31 iulie 2020