DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 21 ianuarie 2022
Nr. 102/VIII/3

COMUNICAT


În cauza mediatizată prin comunicatele nr. 60/VIII/3 din 13 ianuarie 2022, nr. 62/VIII/3 din 14 ianuarie 2022 și 96/VIII/3 din 19 ianuarie 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus extinderea urmării penale față de șase persoane juridice – societăți comerciale cu sediul în municipiul București suspecte de implicare în lanțurile comerciale de fraudare a SC Economat Sector 5, după cum urmează:

- S.C. Dap Team&Partners S.R.L,
- S.C. United Colors Team S.R.L,
- S.C. Miro Best Print S.R.L,
- S.C. Trade International Industry S.R.L,
- S.C. Grivin House S.R.L.
- S.C. Elsys Power S.R.L.

Fiecare dintre societățile comerciale este suspectată de săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, săvârșită în vederea obținerii unui avantaj patrimonial de către altul.

Reprezentanților legali ai firmelor – persoane juridice – având calitatea de suspect li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE