DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentințele penale nr. 303 din 14.10.2021 și 309 din 15.10.2021, definitive prin neapelare la data de 02.11.2021, Tribunalul Cluj admite acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate de Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a corupției cu inculpații T.F. și T.A.I. și îi condamnă pe aceștia la câte o pedeapsă de 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Pe parcursul termenului de supraveghere, cei doi inculpați vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, primul în cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca sau a Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca, iar al doilea în cadrul unor activități desfășurate de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Asociația „O masă caldă”, Parohia Ortodoxă Română a „Tuturor Sfinților”, Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca.
Obligă pe cei doi inculpați la plata sumei de 700 lei, respectiv de 850 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarele aferente au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a corupției în data de 06 august 2021, vezi comunicatul nr. 808/VIII/3 din data de 02 septembrie 2021 (comunicatul nr. 8).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 02 septembrie 2021