DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 16 decembrie 2021
Nr. 1031/VIII/3

COMUNICAT


În cauza mediatizată prin comunicatul 940/VIII/3 din 15 noiembrie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi inculpați în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
În cursul zilei de 14 noiembrie 2021, cei doi inculpați s-ar fi întâlnit cu un agent de poliție din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, împrejurare în care, unul dintre ei, sprijinit de celălalt, în schimbul unor sume de bani (peste 10.000 euro pe săptămână, pe o perioadă nedeterminată), i-ar fi cerut polițistului să nu își îndeplinească corespunzător atribuțiile de serviciu și să permită intrarea mai multor migranți în țară.
Concret, inculpații i-ar fi promis agentului de poliție că-i va remite 100 de euro pentru fiecare migrant, în condițiile în care urmau să fie trecute 25 de persoane odată, de minim 4 ori pe săptămână, pe o durata nedeterminată de timp.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unor sume de bani ridicate de la unul dintre inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 24 martie 2022