DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 487/2021 din 22 iunie 2021, Curtea de Apel Bacău a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata R.I.M. la o pedeapsă de 1 an închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de 2 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei com. Parincea, jud. Bacău sau în cadrul D.G.A.S.P.C. Bacău - Centrul de Servicii Sociale Ghiocelul Bacău, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.
Obligă inculpata la plata către partea civilă Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale a sumei de 178.840 lei, cu titlu de despagubiri civile, la care se adaugă dobânzi si penalități calculate de la data decontării fiecărei tranșe de finanțare si până la data achitării efective a preejudiciului.
Obligă inculpata la plata către stat a 1200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare aferente urmăririi penale si fazei de judecată.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 30 decembrie 2019, vezi comunicat 16/VIII/3 din 14 ianuarie 2020 (comunicat nr. 5).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 14 ianuarie 2020