DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 61/2021 din 08 iunie 2021, rămasă definitivă prin neapelare la data de 23.06.2021, Tribunalul Călărași a hotărât următoarele:

Admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție cu inculpatul DOROBANȚU TUDORIȚA, la data faptei contabil șef la Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, județul Călărași, și stabilește pentru aceasta pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1.500 lei, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, în formă continuată.
Inculpata Dorobanțu Tudorița va presta, pe parcursul termenului de supraveghere, o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 30 zile, fie în cadrul Grădiniței Gostilele, arondată școlii Gimnaziale „Mircea Nedelciu”, fie în cadrul Liceului Tehnologic nr. 1 Fundulea (fost Grup școlar Agricol Fundulea), afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.
Obligă pe inculpata Dorobanțu Tudorița la plata sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, din care 200 lei reprezintă cheltuieli judiciare efectuate în faza de urmărire penală.

DEFINITIVĂ

În cauză, procurorii anticorupție au încheiat cu inculpatul un acord de recunoaștere a vinovăției care a fost trimis în judecată de către DNA la data de 09 aprilie 2021, vezi comunicat nr. 366/VIII/3 din 05 mai 2021 (comunicat nr. 7).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 mai 2021