increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 112/2021 din 03 iunie 2021, rămasă definitivă prin neapelare la 23.06.2021, Tribunalul Olt a hotărât următoarele:

Admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție cu inculpata N. (fostă C.) I. și o condamnă pe aceasta la 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a dreptului de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata N. (fostă C.) I. va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile la Primăria comunei Fărcașele, județul Olt sau la școala cu clasele I-VIII Fărcașele de Jos.
Obligă inculpata N. (fostă C.) I. la 300 lei cheltuieli judiciare către stat.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă.

DEFINITIVĂ

În cauză, procurorii anticorupție au încheiat cu inculpata un acord de recunoaștere a vinovăției care a fost trimis în judecată de către DNA la data de 20 aprilie 2021 vezi comunicat nr. 366/VIII/3 din 05 mai 2021 (comunicat 4).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 mai 2021