increase font sizedecrease font size | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 301 din 05.05.2021 Curtea de Apel Brașov a hotărât condamnarea inculpatului BALAȘI SORIN, la data faptei primar al comunei Crizbav, județul Brașov, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul unei unități din subordinea Consiliului Județean Brașov sau în cadrul Direcției de Servicii Sociale Brașov.
Obligă pe inculpat să plătească părții civile, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), suma de 619.168,12 lei, la care se adaugă accesoriile fiscale calculate de la data efectuării fiecărei plăți până la data efectuării plății integrale a debitului principal.
Obligă inculpatul la plata sumei de 2.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov la data de 29 ianuarie 2019, vezi comunicatul nr. 122/VIII/3 din data de 11 februarie 2019 (comunicatul nr. 3).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 11 februarie 2019