DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 147 din 08.04.2021, definitivă prin neapelare la data de 05.05.2021, Tribunalul Dolj a hotărât condamnarea inculpatului PECA LEONTIN, la data faptelor comisar șef de poliție, șef Serviciu Financiar Contabilitate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (I.P.J.) Dolj, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată (2 infracțiuni), fals informatic în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, uz de fals în formă continuată și sustragere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată.
În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, la Primăria Municipiului Craiova - Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ sau la Regia Autonomă de Transport Craiova, sau la o altă instituție din comunitate, care urmează a fi stabilită de Serviciul de Probațiune Dolj.
Constată că prejudiciul cauzat părții civile, Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj, în sumă de 179.315 lei a fost recuperat integral în cursul judecății.
Dispune desființarea mențiunilor false din cuprinsul ștatelor de plată.
Obligă inculpatul la plata sumei de 6.400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova la data de 07 noiembrie 2019, vezi comunicatul nr. 884/VIII/3 din data de 12 noiembrie 2019 (comunicatul nr. 2).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 12 noiembrie 2019