increase font sizedecrease font size | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 29 aprilie 2021
Nr. 364/VIII/3

COMUNICATÎn luna martie 2021, în dosarele de corupție instrumentate de D.N.A. au fost condamnați 53 de inculpați prin 37 hotărâri judecătorești definitive, iar între cei condamnați definitiv se află un președinte de consiliu județean, un președinte sindicat național, un ofițer de poliție, un șef birou APIA județean, doi consilieri județeni etc.
Între infracțiunile săvârșite de cei 53 de inculpați condamnați figurează luarea de mită, dare de mită, cumpărarea de influență, traficul de influență, fraudarea fondurilor europene, evaziunea fiscală.
Pedepsele dispuse de judecători față de cei 53 de inculpați variază între 8 ani închisoare și 24.000 lei amendă penală.
Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.
Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.
În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.